Hur betting på travsport fungerar och vilka strategier som är lämpliga

maj 23, 2022 Av Av Amanda

Varför har betting på travsport blivit ett så populärt spel? Du har säkerligen träffat en eller annan person här i Sverige som spelar på trav, och det finns flera skäl till att spelet har skjutit i popularitet. Det första är givetvis hoppet om att vinna en slant eller två, och det är en stor fördel att du själv får välja hur mycket du är villig att spela för.

En ytterligare fördel av att betta på travsport är spänningen av att följa loppet live. Sätt dig ner med vänner och familj framför TV:n för att göra varje lopp till ett spännande event. Frågan som återstår är dock: du kommer du igång med betting på travsport och vad bör du ha i åtanke?

Hur kommer du igång med travbetting?

Genom att köpa en travkupong är du med i spelet, och om du har turen på din sida kan du kamma hem miljonvinsten. Självfallet är chansen mycket liten, och det är därför viktigt att du främst bettar på svensk travsport för spänningen och underhållningens skull. Tävlingarna som har tagit landet med storm är just V75 och V86. En trevlig aspekt av travbetting är att du inte tvingas ha någon lång erfarenhet av sporten för att komma igång, utan både nybörjarna och de som är insatta i sporten har en chans att vinna.

Om du inte har någon erfarenhet av travbetting kan det vara smart att införskaffa dig en Harry Boy då hästarna slumpas ut. Det finns banor på flera platser i landet, så om du vill se travsport på plats är detta även en möjlighet.

Fördelarna med att köpa en andel

När du bettar på trav ska hästarna som du har valt vinna loppet, och du har möjligheten att välja flera olika hästar till en dyrare peng. Istället för att på egen hand köpa exempelvis en Harry Boy finns det dock många som tar beslutet att köpa en andel. Du betalar då ett existerande lag som bettar så att du inte själv ska behöva göra det. Du betalar då för en andel och vinner sedan en del av den potentiella vinsten. Vem som helst kan starta upp ett lag, och om du känner att du är en äkta expert kanske detta till och med kan vara någonting som du själv gör!

Tänk på följande innan du bettar

För dig som inte är särskilt insatt i travvärlden, vad bör du ta hänsyn till innan du ger dig in i travbetting? Trots att mycket hänger på tur kan du gynnas av att göra lite research. Det kan vara bra att känna till de olika hästarna för att veta vilka som med största sannolikhet kommer att vinna. För dig som nybörjare utan någon större kunskap kring hästarna kan det vara bra att lyssna på experterna. Köp exempelvis en andel inom ett lag som kan mycket om travsport, så kan det mycket väl vara så att du får goda resultat!