Hur lång är Morgan Johansson? Plus andra fakta

januari 2, 2023 Av Av Anders

Morgan Johansson är en socialdemokratisk politiker och tjänstgörande riksdagsledamot. Han föddes år 1970 och har haft många uppdrag under åren. Han har bland annat varit justitieminister, inrikesminister och ställföreträdande statsminister, men även folkhälsominister, migrationsminister samt inrikesminister. I den här artikeln kommer vi att ta en titt på hur lång Morgan Johansson egentligen är, men vi kommer också att lyfta fram intressanta fakta kring politikern för dig som vill veta mer om hans liv.

Morgan Johanssons längd

Om du har sneglat på bilder där Morgan Johansson står bredvid bland annat Stefan Löfven har du kanske märkt att Johansson är betydligt kortare. Det här har möjligtvis lett dig till att söka och fråga: Hur lång är Morgan Johansson? Svaret är att hans längd ligger på 1,61 meter, vilket är ganska långt under medellängden för män. Faktum är att detta dessutom är kortare än medellängden för kvinnor. Därför är det inte konstigt att han ser relativt kort ut bredvid individer såsom Stefan Löfven som har en längd på 1,75 meter.

Andra fakta kring Morgan Johansson

Morgan Johansson föddes i Skåne, närmare bestämt i Höganäs. Då han föddes 14 maj 1970 är han i skrivande stund 52 år gammal. Johansson kan skryta med diverse utmärkelser. År 2014 utsågs han bland annat till Årets Trygghetsambassadör, och själva prisutdelningen ägde rum under Skydd-mässan. Gällande utbildning gick Johansson på den tekniska linjen på gymnasiet och gick därefter vidare till Lunds universitet för en kandidatexamen i statsvetenskap.

I skrivande stund är Morgan Johanssons flickvän säkerhetspolisen Emelie Karlsson. Det har dessutom spridits rykten kring ett potentiellt tidigare förhållande med Annika Strandhäll, men Strandhäll nekar att ryktet har någon sanning till sig. Morgan Johansson har även en mycket imponerande årslön på mer än 1,7 miljoner kronor per år. Det är verkligen inte dåligt, det.